046 240 00 00

Blog

Risicobesef Beveiligings Groep is al jarenlang de opdrachtgever voor Zuid Nederland als het gaat om dienstverlening op het gebied van veiligheidszorg voor bedrijfsleven en overheid. 

Onze representatieve en gemotiveerde medewerkers maken hierbij het verschil.

Visitatie, wanneer is het toegestaan?

Geplaatst op jan 13, 2020

Visitatie is een maatregel in het belang van de orde dat bepaald wordt door de rechthebbende. De invoering van deze maatregel kan eenzijdig door de rechthebbende vastgesteld worden.

In veel gevallen is de rechthebbende werkgever en heeft de visita­tieregeling betrekking op werknemers, maar dit hoeft niet. Ook bezoekers (leveranciers, personeel van derden en anderen) van een pand (of terrein) kunnen aan visitatie worden onderworpen. Voor uw instelling zou de directie als rechthebbende kunnen worden aangemerkt en moet zij bepalen dat visitatie in specifieke situaties geboden is. De juridische ve...

Verder lezen...

Een kijkje achter de schermen van Risicobesef Calamiteiten diensten

Geplaatst op jul 03, 2019

Terwijl u van uw welverdiende nachtrust geniet, kunnen er situaties ontstaan waar met spoed inzet nodig is van een professioneel beveiligings team. Risicobesef Beveiligings Groep calamiteiten diensten is 365 dagen per jaar, 24 uur per dag bereikbaar om in geval van nood maatwerk oplossingen te bieden.

Enige tijd geleden ontving onze centraal post zondagnacht omstreeks 02.30u een telefoontje van het Mobile Air Assistance team, beter bekend als de trauma helikopter. Na een inzet bij een ongeval te Venlo kon de helikopter niet meer verder vliegen. Dit door verminderd zicht door mist. Er werd me...

Verder lezen...

Beveiliging en gastvrijheid: volgens veel mensen staat het ene lijnrecht tegenover het andere: volgens ons niet.

Geplaatst op okt 22, 2018

Het is een feit dat wij van kleins af aan al in contact komen met  allerlei veiligheidsprocedures en regeltjes. We leren dat wij bij rood licht niet over mogen steken terwijl je bij groen direct naar de overkant mag lopen. Als jij met jouw klas op de lagere school op schoolreisje vertrok, dan telde de leraar het aantal kinderen. Niet zozeer keek hij naar wie er dan aanwezig waren: hebben we 30 kinderen? Mooi, we kunnen gaan. Wij leren dat het vaak de procedures of techniek is die bepaald of een situatie veilig is. Zelf hoeven wij ons niet meer bewust te zijn of dat daadwerkelijk wel zo is.

Zel...

Verder lezen...

Het gezag van beveiligers

Geplaatst op aug 04, 2018

Onze veiligheid rust niet meer alleen op de brede schouders van de politie. De dames en heren van de particuliere beveiliging zetten zich ook dag en nacht in voor ons wel en wee. Sterker nog, de Vereniging Particuliere Beveiligingsorganisaties zegt dat ’s nachts zelfs meer beveiligers op de been zijn dan politiemensen.

Beveiligers zijn niet meer weg te denken, we kunnen eigenlijk niet meer zonder ze. Maar wat vinden wij nu van beveiligers in het algemeen? ‘Lompe horken’ en ‘mislukte politieagenten’ is een greep uit de antwoorden waarmee een in Amsterdam afgenomen imago-onderzoek op de proppen ...

Verder lezen...

Experts in veiligheidszorg

DOWNLOAD BROCHURE