046 240 00 00

Een kijkje achter de schermen van Risicobesef Calamiteiten diensten

Terwijl u van uw welverdiende nachtrust geniet, kunnen er situaties ontstaan waar met spoed inzet nodig is van een professioneel beveiligings team. Risicobesef Beveiligings Groep calamiteiten diensten is 365 dagen per jaar, 24 uur per dag bereikbaar om in geval van nood maatwerk oplossingen te bieden.

Enige tijd geleden ontving onze centraal post zondagnacht omstreeks 02.30u een telefoontje van het Mobile Air Assistance team, beter bekend als de trauma helikopter. Na een inzet bij een ongeval te Venlo kon de helikopter niet meer verder vliegen. Dit door verminderd zicht door mist. Er werd met spoed inzet van een beveiliger gevraagd om de helikopter te bewaken opdat het team weer inzetbaar was met een voertuig welke onderweg was vanuit Volkel.

Een ander voorbeeld was een grote brand in Roermond in een manege. Er was een vermoeden van brandstichting en gedurende het onderzoek door de verzekeringsmaatschappij mocht er niemand op de plaats delict komen. Risicobesef Beveiligings Groep werd met spoed opgeroepen om de plaats delict te bewaken. 

Ook komt het regelmatig voor dat een brandmeldcentrale of inbraaksysteem uitvalt of door een (be-) dreiging een verhoogd risico ontstaat. Voor dergelijke voorvallen is ons calamiteiten team ook oproepbaar.

Gerechtsdeurwaarders doen ook vaker een beroep op ons team om bijvoorbeeld een inbeslaggenomen object te bewaken tegen mensen die nog snel een laatste graantje willen mee pikken. 

In alle situaties welke onvoorzien zijn en er inzet van ons calamiteitendienst nodig is, is onze centraal post 24/7 bereikbaar om invulling te kunnen geven. Ons calamiteitenteam is zo spoedig mogelijk ter plaatse en zorgt voor de eerste invulling. Hierna bespreken we samen met de opdrachtgever een maatwerk oplossing indien inzet voor een langere periode noodzakelijk is.

Ook voor minder ernstige zaken, zoals uitval van het eigen beveiligingspersoneel waarbij de continuïteit in gevaar komt, kan een beroep worden gedaan op ons calamiteitenteam. Geplaatst op jul 03, 2019

Experts in veiligheidszorg

DOWNLOAD BROCHURE