logo

De veiligheid van een evenement is een complexe aangelegenheid

Evenementenbeveiligers boeken  

Voor organisatoren, gemeenten en politie.

De risicoanalyse, de voorbereiding en een gecoördineerde aanpak. Dit zijn allemaal zaken die goed geregeld moeten worden om risico’s in te dammen en de veiligheid tijdens een evenement te borgen. Risicobesef helpt u op een aantal cruciale punten.

De risicoanalyse

Een braderie is natuurlijk iets anders dan een popconcert. Wat ze gemeen hebben zijn risico’s. Bij de een kan een feestent in brand vliegen en bij de ander kan natuurgeweld of rellen de boel verstoren. Het is daarom belangrijk om voor elk evenement altijd een risicoanalyse te maken. Risicobesef helpt u daarbij.

De oplossing

Als de risico’s geïnventariseerd zijn dan moeten er afspraken worden gemaakt en maatregelen worden getroffen. Het moet duidelijk zijn hoe hinder en overlast wordt aangepakt; wat er moet gebeuren bij brand of natuurgeweld; hoe rellen worden bestreden. Risicobesef levert een plan van aanpak waarin niets aan het toeval wordt overgelaten.

De samenwerking

Het integraal aanpakken van onveiligheid kan alleen door samenwerking tussen politie, brandweer, gemeente en organisator. Risicobesef vormt al vele jaren de schakel tussen al deze partijen met als resultaat: keer op keer weer geslaagde, gezellige en veilige evenementen.

Hebt u vragen over evenementenbeveiliging? Neem contact met ons op

Voorkom rampen en rellen op uw evenement.

Kies voor evenementenbeveiliging van Risicobesef. Hier zijn allerlei redenen voor. Wij zijn doorgewinterde professionals, met vele jaren ervaring. Wij kennen het belang van communiceren tussen de vele betrokken partijen. En wij hanteren aantrekkelijke prijzen. Maar nog veel belangrijker zijn de tevreden klanten die u voor gingen. Lees wat enkele over ons zeggen.

Bert Habets
“ Risicobesef was tijdens de planning van Oude Bekenden het aanspreekpunt waar het beveiligingsvraagstukken betrof. Tijdens het evenement verzorgde ze de beveiliging. Dit deden ze met veel kennis en passie. Ze werken met representatief en goed opgeleid personeel welke gastheerschap hoog in het vaandel heeft staan. ”
Bert Habets
Marcel Notermans
“ Risicobesef heeft voor Castle Lads de complete beveiliging verzorgd. Vanaf de vergunningaanvraag tot en met het evenement waren zij onze rode draad op het gebied van veiligheidsvraagstukken. Dit deden ze met gedrevenheid en passie. Het personeel is goed opgeleid, representatief en straalt gastvrijheid en overwicht uit. ”
Marcel Notermans

Dit is evenementenbeveiliging

Geen strandrellen en geen Project X Haren.

Veronica’s Sunset Grooves en Project X Haren zijn twee cases die demonstreren wat er fout kan gaan als een grote menigte mensen zich op een plek concentreren. Bij Sunset Grooves waren het enkele ongeregeldheden die escaleerden in gewelddadige rellen. De politie moest zelfs enkele keren hun vuurwapen gebruiken, en dit werd een bezoeker fataal.

Risicobesef heeft de expertise in huis om al tijdens de planning en voorbereiding van een evenement de klemtoon te leggen op een integrale veiligheidsaanpak. Tunnelvisie of risico’s onderschatten dat hoort er bij ons niet bij.