Veilig uitgaan

“Er gaat niets boven een ontmoeting in de stad” — Lodewijk Brunt

Ongeregeldheden in de stad

Baldadigheid, overmatig alcohol- en drugsgebruik en seksueel misbruik: dit zijn allemaal problemen die spelen rondom uitgaansgelegenheden. Risicobesef coördineert met gemeenten, politie en justitie en horecaondernemers een effectieve strategie om het veiligheidsgevoel bij bezoekers te vergroten.
Multidisciplinair overleg bij verhoogd risico
Meedenken over veiligheidsbeleid

Collectieve Horeca Ontzegging

Een van de meest effectieve instrumenten om overlastplegers aan te pakken is de collectieve horeca ontzegging (CHO). Hiermee kunnen overlastplegers voor een duur van wel vijf jaar buitenspel worden gezet. Risicobesef helpt horecaondernemers om dit instrument effectief in te zetten en te handhaven.
Collectief horecaverbod opleggen
Horecaverbod handhaven

gedeelde verantwoordelijkheid

Veiligheid in het uitgaansleven is niet alleen de verantwoordelijkheid van horecaportiers of de politie. Het is de verantwoordelijk van alle betrokkenen. Van gemeenten tot horecaondernemers: maar vooral het uitgaande publiek. Wij helpen mee om awareness te creëren voor deze gedeelde verantwoordelijkheid.
Awareness creëren
Bezoekersreglementen opstellen
Aanspreken op ongewenst gedrag

Veilig uitgaan met horecabeveiliging van Risicobesef.

’s Nachts is het leven anders dan overdag. Hippe nachtclubs en drukke stadscentra trekken een heel divers publiek. Iedereen moet zich kunnen vermaken. Overmatig drankgebruik en de nodige drugs die in omloop zijn kunnen voor problemen zorgen. Problemen die de uitgaanservaring kunnen verzieken.

Risicobesef probeert illegale consumptie van drugs en drank onder jongeren tijdens het uitgaan te ontmoedigen. Daarnaast proberen wij vechtersbazen met een toegangsverbod buiten te spel te zetten. Onze horecaportiers zijn er om het uitgaan veiliger en vooral gezelliger te maken.