Het verhaal achter Risicobesef

“Securitas en Certitudo, onze kernwaarden” — Roy Ramakers

Wij zijn Risicobesef

Over Risicobesef...

Wij zijn specialisten in veiligheid en veiligheidszorg. In de rol van particuliere beveiliger beschermen wij mens en goed tegen risico's. Daarnaast helpen wij overheden (zoals gemeenten) mee bij het ontwikkelen van effectief veiligheidsbeleid. Risicobesef is gespecialiseerd in evenementen- en horecabeveiliging.

Onze missie

Onze missie is simpel: bijdragen aan een veiligere samenleving door criminelen te ontmoedigen om onze klanten te beroven; door overlastplegers ervan te weerhouden de veiligheid en gezelligheid tijdens evenementen en in uitgaansgelegenheden te verstoren.

Securitas en Certitudo

Dit zijn onze kernwaarden. Aan de ene kant hopen wij met onze middelen veiligheid te bevorderen en zo zekerheid te bieden aan onze klanten. Vandaar securitas en certitudo: veiligheid en zekerheid. Dit moet leiden tot safety en happiness.
 

De pionier achter Risicobesef

De pionier, de ondernemer

Aan het roer van Risicobesef staat Roy Ramakers. Hij heeft bijna 20 jaar ervaring met het beantwoorden van veiligheidsvraagstukken en het leveren van gepaste beveiligingsoplossingen. Van zijn leiderschapstalent en van zijn oog voor corporate governance heeft al menig beveiligingsbedrijf geprofiteerd. Zo stond hij o.a. als ondernemer aan de wieg van LB-Security.
Roy Ramakers
“Beveiliging in onze steeds complexer wordende samenleving is iets dat om een gecoördineerde aanpak vraagt. Particuliere beveiliging kan alleen effectief zijn als een volledig geïntegreerde schakel in de veiligheidsketen: iets waar ik naar streef.”
Roy Ramakers
Eigenaar & directeur, Risicobesef
logo  

Interview

Risicobesef is een essentiële schakel in het gemeentebeleid over veilig uitgaan in Sittard. Kijk hieronder wat Roy Ramakers te zeggen heeft over cameratoezicht in de binnenstad.

 

Veilig uitgaan met horecabeveiliging van Risicobesef

Zaterdagavond is voor vele een tijd van opwinding en vermaak. Dit betekend in sommige steden comadrinkende pubers en vechtersbazen. Voeg daar nog de consumptie van drugs aan toe, en cafés en discotheken worden al gauw voedingsbodems voor agressie en geweld. De horecaportiers van Risicobesef weten wat er speelt in het uitgaansleven. Ze kennen de risico’s en treden met effectieve maatregelen op om wanorde de kop in te drukken.
 

Onze mensen

Maak kennis met onze beveiligers

Brandon Lynn
“Voor een beveiliger bij Risicobesef is elke opdracht anders. Als portier is het vaak erg gezellig: dat is gewoon zo. Maar soms wordt het ook spannend: dronken mensen of drugsgebruikers kunnen immers heel snel gevaarlijk worden. Dit heb je steeds in je achterhoofd.”
Brandon Lynn
Algemeen security coördinator, Risicobesef
Rene Matingh
“Toen Risicobesef Intersec overnam ben ik meegegaan: en het bevalt me ontzettend goed. We zijn een hechte club waarbij het motto luidt one for all and all for one. Met name in de horeca- en evenementenbranche onderscheiden wij ons door innovatie, betrokkenheid en gastvrijheid. Mijn team coach ik op doortastendheid: een belangrijke eigenschap in de horeca- en evenementenbeveiliging.”
Rene Matingh
Coördinator horeca & events, Risicobesef
Is beveiliging helemaal je ding? Kom dan bij ons werken. Neem contact met ons op
 

Risicobesef in het nieuws

Media- en perscontact

Een objectieve mening nodig van een securityexpert over een actueel nieuwsonderwerp? Wij staan u graag te woord voor een interview
Postbus 102, 6114 ZJ, Susteren T:046-240 00 00 info@risicobesef.nl

Risicobesef lanceert RisiRap© de innovatieve beveiligingsapp

16 mei 2017

Deze week lanceert Risicobesef Beveiligings Groep een innovatieve applicatie voor de beveiligingsbranche. RisiRap is geheel in eigen beheer ontwikkeld door Cbyte en Risicobesef.

RisiRap laat papieren instructies en rapportages voorgoed tot het verleden behoren. Dus niet alleen innovatief maar ook nog eens goed voor het milieu.

De klant kan real-time mee kijken met de dienstdoende beveiliger ! Hierdoor worden onze diensten nog transparanter.

De praktijk:
1. Via RisiRap worden beveiligers aan een dienst gekoppeld
2. De beveiliger meld zich uiterlijk 10 minuten voor de dienst aan. Doet hij of zij dit niet genereert het systeem een alarmmelding aan de meldkamer.
3. De aangemelde beveiliger kan instructies en klantgegevens inzien middels de klantenkaart
4. Het dienstverloop wordt gerapporteerd middels de app. Indien nodig kunnen bijlages zoals foto's enz. worden toegevoegd.
5. Bij einde dienst wordt het rapport in PDF verzonden naar de mail accounts van opdrachtgever en of ketenpartners.
6. RisiRap is overal toegankelijk op smartphone en of desktop.

Het systeem is tevens uitgerust met controle opties zoals klokpunten, uursmeldingen ten behoeve van de veiligheid van een alleen werkende beveiliger.

Na de lancering deze week zullen wij de app steeds verder door ontwikkelen met vernieuwende opties.

Wij hopen met deze applicatie weer een innovatieve slag te hebben gemaakt om ons steeds verder te onderscheiden binnen de branche.Risicobesef ontvangt keurmerk 5-sterren specialist


15 januari 2017

Na een strenge audit mag Risicobesef Beveiligings Groep zich per 1 januari 2017 keurmerk houder 5-sterren specialist noemen. Als 5-sterren specialist doen wij er alles aan om ons te onderscheiden binnen de branche.
Als keurmerkhouder onderscheiden wij ons op vijf punten; Goed Advies, Vakmanschap, Kwaliteit, Service, Garantie.